Vinneren av El-bilen!

Den heldige vinneren av El-bilen har nå blitt trukket. Andreas cruser nå rundt i E-UP’en!

Andreas Saaghus er en 25 år gammel mann fra Birkeland. Han er for tiden bosatt i Oslo hvor han tar en mastergrad i Samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo. Vi intervjuet vinneren av El-bilen 🙂 

Hvorfor ble du medlem av RE:ACT?

Jeg har en far som jobber i Strømmestiftelsen, så første gang vite om RE:ACT var fra han. Jeg leste litt videre om organisasjonen å syntes det arbeidet drev på med virket spennende og viktig. Det var noe som jeg gjerne ville være med på å støtte, så derfor meldte jeg meg inn.
 

 

Viste du om vervekonkurransen?

Jeg husker at jeg leste at det gikk an å vinne en bil når jeg ble medlem, men det er jo slikt en aldri vinner på så det gikk litt i glemmeboka… Det var derfor en særdeles hyggelig overraskelse når Anne, organisasjonssekretæren, ringte meg og gratulerte meg med ny bil!
 

 

Hva er ditt forhold til RE:ACT og Strømmestiftelsen?

Mitt forhold til RE:ACT ganske nytt, men Strømmestiftelsen har jeg kjent til lenge. Jeg har vært så heldig å få se litt av arbeidet som Strømmestiftelsen har vært med på opp igjennom, noe som har vært svært givende for meg. Jeg tror nok at det innblikket jeg har fått inn i deres arbeid har spilt inn på mitt eget valg av studieretning!

 

Synes du at det er viktig med en bærekraftig livsstil?

En bærekraftig livsstil tror jeg er noe som bare blir viktigere og viktigere. Klimakrisen er noe som vil påvirke oss alle, og selv om de transnasjonale avtalene om utslippkutt kanskje er det aller viktigste for en global løsning så tror jeg at monner drar, som f.eks. kildesortering og miljøvennlige transportmidler.

 

Hva synes du om el-biler og tror du det ar du har en elbil kan bli en inspirasjon til deg selv og andre om å leve mer bærekraftig?

Denne bilen jeg har vært så heldig å vinne er min første bil – så akkurat for øyeblikket er mitt forhold til el-biler svært bra! Jeg tror uansett at el-bilisme i Norge er noe som kan være med på å bidra til et mer miljøvennlig samfunn da det meste av strømproduksjonen som blir brukt til opplading kommer fra vannkraft. Jeg håper absolutt at det kan inspirere andre!

KJØR HARDT, KJØR STIL – KJØR EL-BIL!

Scroll to Top