Verdens dag for kulturelt mangfold

I dag feirer vi Verdensdagen for kulturelt mangfold! Verden blir mer globalisert for hver dag som går, mennesker krysser grenser og kulturer utveksles. Dette er dagen for å sette pris på den fantastiske muligheten vi har til å bli kjent med mennesker fra ulike kulturer og livssyn.

Har du noen gang tenkt på hvor velsignet vi er som lever i en verden hvor alle er unike på sin egen verdifulle måte? Hvert enkelt menneske har en verdi, en verdi som gjør oss unik. Vi har ulike kulturer, meninger og livssyn. Det som er så vakkert med mangfold er alt det lærer oss om verden. Mangfold tilegner oss kunnskap om hverandre! Kunnskapen vi får fra kulturelle mangfold kan rive ned fordommer og bygge broer, broer mellom unike mennesker som kan samles og stå sammen. Derfor er det i dag satt av en dag til å sette lys på viktigheten av et interkulturelt fellesskap.

 

«Cultural differences should not seperate us from each other, but rather cultural diversity brings a collective strength that can benefit all of humanity.»

 -Robert Alan Arthur-

 

Hvordan du kan bidra til å bygge broer?