JORDENS DAG: Plastforurensning

Sju av ti nordmenn mener plastsøppel i havet bør være viktigste miljøsak i 2018

I dag, 22. april er det Jordens Dag, en årlig dag med arrangementer over hele verden til støtte for miljøvern. Denne dagen, «Earth Day», ble arrangert for første gang 22. april 1970. Dagen ble internasjonal i 1990, da det ble organiserte arrangementer i 141 nasjoner.

I følge den offisielle nettsiden til Jordens Dag, er det i år fokus på plastforurensning. De skriver dette angående kampanjen på nettsiden

«From poisoning and injuring marine life to disrupting human hormones, from littering our beaches and landscapes to clogging our waste streams and landfills, the exponential growth of plastics is now threatening the survival of our planet.

In response, Earth Day 2018 will focus on fundamentally changing human attitude and behavior about plastics and catalyzing a significant reduction in plastic pollution»

 

Sju av ti nordmenn mener plastsøppel i havet bør være viktigste miljøsak i 2018, og at Norge har et spesielt ansvar, viser en undersøkelse fra Norad. I en artikkel lagt ut av NRK på fredag, står det om viktigheten av å stoppe plastforurensningen i havet. En animasjon nederst i artikkelen viser deg et overslag på hvor plast som blir sluppet ut i havet akkurat nå.

NRK har laget et program som heter «Planet Plast». Dette er et program vi anbefaler å se. I «Planet Plast» legger Line Elvsåshagen ut på en reise inn i det som omtales som verdens raskest voksende miljøproblem. Programmet finner du på NRK Nett TV. Det er også linket til programmet i artikkelen til NRK

Scroll to Top